Finn Svendsen's hjemmeside

You are here: Home > Historier > Hawaii

Hawaii

Uge 52

 

Efter 27 timers transport fra København er vi ankommet til Oahu, Hawaii. Her er det 23º om dagen og 21ºom natten. Efter et par måneder med lange bukser, er de korte rør nu igen fundet frem - det er en fornøjelse, når man nu ikke kan have skitøj på.

Her er vi på vej ud og spise lille juleaften - burger og french fries.

 
   

Øen i baggrunden betegnes den kinesiske hat. Og den grønne græsplæne foran inspirerer drengene til lidt kunster. Dette er østsiden af Oahu, hvor der på denne tid er noget vindomsust.

Igen strandvejr - første juledag !!! Hanne ligger i baggrunden og suger maks. af solen !

 

Af nedenstående billeder fremgår det at man ikke helt har glemt julen.
Her transporterer julemanden sig dog på cykel. Der mangler sansynligvis snefyldte landingsforhold.

 
 

Vi er på en 5-dages tur til øen Maui. Her er naturen meget varieret, bl.a. med ørkenlandskab og regnskov. Naturen er meget anderledes i forhold til hvad vi tidligere har set på touren. Bl.a. er der mange fugle som ikke kan flyve, eller flyver meget ringe - de kan overleve fordi der ikke lever ræve og større kattedyr.

Her er vi i en bambusskov, hvor jeg forsøger at finde fordums klatreegenskaber.

 

Red Sand beach/Queens Armchair er en skjult perle. En strand man skal klatre lidt for at finde. Heldigvis medbringer vi en række anbefalinger fra Nathan som vi kører efter.

En anden anbefaling var at vandre til Waimoku Falls, igennem den mest forrygende natur - se ovenfor.

      

En af de fantastiske ting her på Maui/Hawaii er livet under vand. Her er tre ekspeditionsdeltagere fanget i færd med at udforske naturen.

      

Fiskene har farver og mønstre fra fantasiens verden. Desværre er de svære at indfange, her er dog et par gule eksemplarer. På billedet i midten svømmer vi med en skildpadde med et skjold på 75 cm. i diameter. Det var en kanon oplevelse at svømme rundt blandt disse havdyr, og jeg var helt euforisk første gang jeg havde set en skildpadde med et skjold på 1 diameter.

For en hønseejer som mig er det en fornøjelse at se disse flokke leve vildt. På billedet til venstre går en høne med sin flok. De bor ved en autoforhandler. Hønseflokken tiæl venstre lever vildt i skoven ved stranden Honolua Bay.

 

Hawaii's svar på Walmands saloner/Grisefest er en Lü'au. Nu er det prøvet - og maden var god, selv det var storkøkken servering til 500 mennesker. Dansen blev udført af let påklædte dansere, og musikken var af den let melankolske steel guitar Hawaii musik. Stedet var i strandkanten med udsigt til solnedgang.

 

Ekstrabilleder

Vi landede kl. 6:00 om morgenen. Derefter stod den på brunch på The Duke med efterfølgende slentretur på stranden. Dette billede er taget 500 m. fra Mikkels lejlighed.


Og så var det tid til en lille formiddagslur.


Om eftermiddagen stod den på juleshopping, hvor intet blev købt. Under normale omstændigheder ville indkøbsposerne hobe sig op ved Hanne's fødder, men i år har vi behersket os, og investeret i oplevelser i stedet for. Dem kan man se lidt af ved siden af Hanne.


Fra Waikiki stranden kan man se toppen af vulkanen der grundlagde Hawaii. Vandreturen hedder Diamond Head trail og er meget nem, men giver en flot udsigt over det østlige O'ahu.


Hanne og Lasse på toppen - blandt mange andre !


På øen Maui. Første dag var en lang køretur langs den meget snørkelede østkyst til byen Hanu. Der var mange vandfald, bl.a. Wailua Falls.


På vej ad stien til Waimoku Fall passerer vi denne bambusskov. Lasse viser at det ikke er for sjov at han er gymnastiktræner.


Vandet ved den meget smukke Red Sand Beach (Queens Armchair) var ikke til at stå for - de skulle prøves..


Forplejning på en vejsnask. Fish Taco, Shrimp Taco, Kalua pork Taco eller Beef Taco.


Det forrygende vejr inviterer også til strandliv, men det bliver kun til et par timer for der er så meget der skal ses.


Mikkel og Camilla med det 3.000 m høje bjerg/vulkan Haleakala i baggrunden. Vi kørte op og så solopgangen - fantastisk, men vi var nu ikke de eneste der havde fået den ide. Selve toppen ligner et månelandskab - goldt, koldt og uvejsomt.


Der er ingen farlige dyr på Hawaii, men man skal tage sig i agt for faldende kokosnødder.


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben