Finn Svendsen's hjemmeside

You are here: Home > Historier > Italien

Italien

De sidste godt seks uger tilbringer vi i Italien. Først i Rom, senere i Firenze, derefter fire uger i Toscana og til slut en uge i Dolomitterne, hvor vi startede for et år siden.

I Rom var det storbyferie, hvor bygninger og pladser m.m. skulle besigtiges. Første stop var Colosseum. Det imponerende Amfiteater kunne rumme mere end 50.000 tilskuere. Det blev opført omkring år 70-80 efter Kristi fødsel og fungerede som arena i over 500 år. Årsagen til at Colosseum har så mange strammer er at det blev voldsomt beskadiget ved et jordskælv i år 1349. Skælvet fik omkring halvdelen af muren til at styrte sammen. I stedet for at genopbygge, anvendte romerne stenene til andre nye bygninger i Rom.
Næste stop var den Spanske trappe, og den var vi ikke de eneste der skulle besøge. Her i Rom vælter det rundt med turister - sidst vi så så mange var på Marcuspladsen i Venedig sidste sommer. De mange poserende turister er ved at smitte af på Hanne.

Så har vi også prøvet det, - været til messe og blive velsignet af paven. Man må sige at stemningen og musikken før og efter pavens tale var næsten ligesom en fodboldkamp. Ikke højtidelige salmer, mere mundrette slagsange som ligeså godt kunne været sunget i Parken. Efterfølgende stod vi 1½ time i kø for at se Peterskirken indvendig. Og ikke nok med det, vi brugte resten af dagen til at besøge et utal af storslåede katedraler og kirker.

Vi håber at vort besøg hos Paven har givet point oppe i himlen så vi ikke ender som nogle på dette billede der bliver skubbet i helvede da de forsøgte at komme i himlen. De fire beskrevne veje der fører op i himlen her er via Amerika, Europa, Asien og Afrika. Kikker man godt efter i himlen, kan man se at der er mange øjne deroppe der holder øje med vore handlinger, så det er med at holde sig på dydens sti. Men man kan også se at der ikke venter 20 jomfruer på dem er ankommer med ekstra udmærkelse.

Uge 22


Sådan ser det ud når vi flytter os. 20 kg. på ryggen og vores rygsæk på maven. Billedet er taget i en glasfacade der er brugt som spejl.


Firenze giver mulighed for at dykke ned i historien. Enhver bygning og enhver gade er med til at afsløre byens historie. I det 15'ende og 16'ende århundrede blev Firenze  styret af den kunst og kultur interesserede Medici-famlie. De har efterladt en by fyldt med must see bygninger. Her er det broen Ponte Vecchio.


 

Vi er her i Katedralen i Firenze med værker af store mestre, bl.a. Michelangelo.

×Undervejs på vor tur jorden rundt har Hanne bemærket at mænds trang til at klø sig i skridtet er global. Og det kommer måske ikke ud af ingenting.

På mange skulpturer fra oldtiden er manden portrætteret med hænderne i skridtet. Denne figur, som vi fandt i Katedralen i Firenze, går en smule videre. Her trækkes der også op i skørtet så man kan se hvad der virkelig foregår.

Hvad meningen er fandt vi ikke ud af. Der var ikke nogen ledsagende forklaring på figurens adfærd (men det var ikke et springvand).


Sådan har jeg tilbragt mange timer det sidste år. Historieskrivning samt redigering og upload af billeder.


Og dette har også været et fast punkt hvor det var muligt. Formiddagskaffe på en bar.

Uge 23

Nu må det snart stoppe !!!

I den vestlige verden flytter vi os længere og længere væk fra vort udgangspunkt. Alt pakkes ind i vat, og må ikke koste nogen anstrengelse - selvom anstrengelsen er en træning for individet til at opnå basale færdigheder.

Forleden så vi forældre køre rundt med en 6-årig i en klapvogn, og en anden dag så vi et par tilsvarende børn løbe rundt med sutteflasker, og nu dette: En hund i en klapvogn !!!

Hvorfor ???

Vi er nu i gang med vandrearbejdet i Toscana, så der er ikke tid til så mange billeder og historier. Men EM er i gang:

Og på Italiensk TV er deres studievært og fordboldekspert denne pumpede blondine hvor alting er løftet. Skoene er plateau sko størrelse grande - det samme er brysterne og læberne er så store at hun skal passe på ikke at ramme kameraet. Mægtigt festligt ! 

Uge 24

Så er vi på anden uges vandring i Toscana. Til venstre fremgår det at vejret ikke var helt i orden, men på det højre er sommeren kommet - og iføjge udsigten ser den ud til at blive et stykke tid.

Tilbage i Castelnuovo di Garfagnana til et glædeligt gensyn med Andrea i Vecchio Mulino. Vi og alle vi kender der har været her, husker besøget hos "big Andrea" som en af livets stjernestunder. Hos Andrea får man bl.a. den traditionelle Panzanella.
Ingredienser: 600 g daggammelt ciabatta-brød, 1 kg modne tomater, gerne forskellige slags, da det skaber variation til det endelige udtryk, ½ dl. god olivenolie, 1 rødløg, 2 spsk. rødvins-/balsamicoeddike, 1 fed hvidløg, knust eller revet, salt og friskkværnet peber, en håndfuld Basilikum blade.
Tilberedning: Skær eller riv brødet i små stykker (ca. terninger 1,5*1,5*1,5 cm.). Skær tomater i små stykker. Snit løget fint. Bland dette med salt og pebber. Bland olivenolie med eddike og hvidløg. Mix dressingen ind i tomat/brødmassen. Tilsæt til sidst basilikumbladene og mix det hele godt samme. Lad det gerne trække i køleskabet i et døgns tid.

Uge 25

 

Paparazzi, paparazzi !!

En hårdtarbejdende turleder kan ikke lige få lov at samle tankerne uden at det straks indfanges af sensationsjagende fotografer.

Der er ikke den store forståelse for hvor hårdt det er at komme på arbejde igen efter mange ugers seriøs rejse ud i den store verden.

Men visse talenter har man da erhvervet, bl.a. at sove med en øl i hånden uden den falder til jorden.

De forløbne uger har ikke budt på mange nye interessante billeder, mest fordi at de er allerede taget og publiceret de tidligere år på følgende sider Toscana 2009 og Toscana 2010.

Uge 27

Fredag er der fest - som denne aften også blev vor afskedsfest.

Italiens svar på Ole Erling har opstillet hele sit orkester, og så er vi klar til at synge syntetiske italienske schlagere.

? Her har han sin assistent med, men både gæster og hele byen er ikke bange for at hjælpe til  ?


Turen sluttes for mit vedkomne af med en uge på arbejde i Dolomitterne, hvoraf en dag foregår blandt de mange millioner turister i Venedig.


Man kan dog finde små Italienske perler. Her har jeg sammen med mig kollega fundet en lille lokal bar, hvor vi fik fire glas vin, fire sandwich, en osteplatte samt to kopper kaffe for det samme som to kopper kaffe koster på Marcuspladsen.


Kodakmoment af blomsterne på engen samt ugens gæster på Monte Buscada


Denne vandredag går med at gå  rundt på siden i denne U-dal. Frokosten skal indtages på refugiet modsatte side i det fjerne.


Ugen sluttes af med en forrygende vandretur blandt klippetårne. Efter 915 højdemeter krydses passet Val di Brica i 2.088 m. På billedet kan det  skimtes i baggrunden lidt til venstre i billedet.

Et billede af et af de sjældne dyr vi møder, en Stambecco. Og til højre min kollega på vej op over passet Val di Brica.


Desværre bød den sidste vandredag i Dolomitterne på et uheld. Heldigvis var det ikke så alvorligt som billedet antyder. Til gengæld var det meget smertefuldt, da gæstens albue var slået ud af led, 10 cm i en retning og 3 cm i en anden retning.

Uge 28 - Hjemme igen


Så er vi hjemme ved den danske sommer igen efter et forrygende år ude i verdenen.

Det er svært at fremhæve et specielt højdepunkt - det har været en tur der uafbrudt har budt på højdepunkter.

I Thailand fik vi aldrig noget tropisk regnvejr, til gengæld flyder sommerbygerne i rigelige mængder efter hjemkomsten.

Vores World tour er slut - et år fløj afsted !

 

Ekstrabilleder

Der er kolosalle bygningsværker.


Og prangende monumenter.


Og selvfølgelig Peters kirken.


Og fine facader, installeret med de moderne brevsprækker.


I Firenze er der også mange flotte bygninger. Her er det Katedralen.


Og her den imponerende borg/bygning/slot Palazzo Vecchio.


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben